Mentorprogram

Jag har under en tid kännt att jag är på ett bra ställe just nu på jobbet. Jag klarar mig ensam jätte bra, jag har klara arbetsuppgifter och jag utmanas hela tiden. Ändå har det kännts som att jag skull behöva någon att sparra med, någon som helt objektivt kan ge råd och tips på vart jag kan ta vägen i den stora ”karriärvärlden”. Hur skall lilla jag veta alla olika möjligheter som finns och hur man tar sig dit man vill?

Som jag nämnde tidigare tar jag nu del av ett mentorprogram som ordnas via familjen. Jag har en äldre familjemedlem som mentor och tillsammans skall vi jobba på mina utvecklingsområden som jag har satt åt mig själv. Ungefär en gång i månaden skall vi träffas (eller ringas för vår del eftersom min mentor är i Finland och jag i Holland) och så skall vi diskutera förbestämda punkter och samtalsämnen.

Det kommande året skall jag främst jobba på att bli bättre på att argumentera och stå på mig. Inom HR-området kan jag vara tvungen att stå emot linjechefer och kollegor som kommer med önskemål och krav som skulle gynna dem. Ibland går deras önskemål emot en company policy eller hur vi jobbar så då är det viktigt att jag kan ha en vettig konversation med dem, föra fram mina punkter och INTE bli påtrampad, vilket ganska lätt kan hända någon som är snäll som jag.

En annan viktig punkt jag vill jobba på är att lära mig att ta beslut på egen hand. Jag har ju en chef som i slutändan tar de stora (och viktiga) besluten men jag skall börja våga ta på mig de små besluten och också stå för det jag har gjort. Jag är lite av en perfektionist, och därför rädd för att göra fel, så därför kan jag ibland vara lite väl försiktig när det kommer till att ta beslut.

Förhoppningsvis kommer min mentor att kunna ge exempel baserat på egna erfarenheter, ge en objektiv synvinkel på sånt som har hänt mig på jobbet och också leda mig när jag inte riktigt vet vart jag skall ta vägen.

Nästa höst skall vi aktorer (mentee på engelska) och mentorer alla samlas igen för att förhoppningsvis kunna fira att vi har utvecklats och uppnått våra mål. Jag hoppas att jag kommer att vara starkare i mig själv som person, både privat men främst på jobbet så det kan föra mig vidare i livet. Detta skall bli ett spännande projekt 🙂

Annonser

En reaktion på ”Mentorprogram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s