5 nya Netflix tips

Många verkar fortfarande hitta sig till denna och denna lista på bra serier som man kan hitta på Netflix, så varför inte köra en favorit i repris igen?Vi kör igång med dokumentärserien Wild Wild Country som handlar om hur en indisk guru, Bhagwan Shree Rajneesh, slår sig ner med sin kult mitt i ingenstans i Ohio, USA. Man får se och höra hur kulten börjar i Indien, hur Bhagwan sedan tillsammans med sina följare förflyttar sig till USA och hur de plötsligt bygger upp en enorm community och börjar ta över den närliggande staden på de mest intressanta (och skrämmande) sätten. Medlemmar både från kulten och staden i USA intervjuas och berättar sin del av historien kring denna community.

Denna serie passar dig som tycker om att se på lite annorlunda dokumentärer och tycker det är lite spännande med mystiska frontfigurer.Näst ut är serien Call the Midwife. Serien utspelar sig i östra London på 1950-talet och handlar om en grupp sjukskötare/barnmorskor som bor tillsammans med en grupp nunnor. Dessa barnmorskor tar sedan hand om födslar runt om i området och ser till att mammorna och barnen har det bra. I varje avsnitt får vi följa med några familjer, deras livsöden och hur barnmorskorna tar hand om dem.

Denna serie passar dig som tycker om serier som Downton Abbey, inte är rädd för lite blod (ibland kan det vara lite rått men väldigt äkta), brittisk TV och tycker om att se hur karaktärerna utvecklas längs med säsongerna. Om du har missat dessa snygga gay guys så måste du kolla in Queer Eye. Detta är Netflixs nya version av gamla Fab 5 serien som gick typ 2005 på TV (åtminstone i Finland), dvs. 5 gay killar som gör en total makeover på alla plan åt män (och kvinna i detta fall). En av killarna fokuserar på kläderna, en på mat, en på inredning osv.

Detta är en av de bästa feel good serierna out there just nu, så ifall du vill pigga upp din dag och samtidigt få lite tips åt dig själv (eller hur du skall stylea din kille) så skall du absolut kolla på den här. Jag kan garantera att du kommer att sitta med ett smile på läpparna, och kanske till och med gråta en skvätt.
Som ni kanske vet är jag en sucker for deckare och mordserier. Därför måste jag tipsa om den irlänska serien The Fall. Serien utspelar sig i Belfast där det sker en rad seriemord som detektiv Stella Gibson skall försöka lösa. En grej som gör serien lite speciell är att man ganska tidigt får veta vem mördaren är, så det blir en väldigt spännande katt och råtta historia som är svår att slita sig från. Dessutom är det ju ganska svårt att slita ögonen från Jamie Dornan som spelar en av huvudrollerna haha!

Se denna serie ifall du tycker om kriminalserier såsom Marcella, Førbrydelsen och Bron. Du skall inte vara mörkrädd och spänn upp öronen extra mycket för att hänga med den nordirländska accenten i början. Så måste det ju, som alltid, finnas en nordisk serie på listan. Denna gång är det den ljuvliga serien Bonusfamiljen som får hänga med. Som namnet redan hintar handlar serien om en bonusfamilj, dvs. en man och kvinna med barn från tidigare äktenskap som sedan bilder en stor familj. Vi får följa med hur svårt det kan vara både för de vuxna men också för barnen med en två familjer och hur man skall pussla ihop alla personer, tider och behov. Serien är dock super söt och ibland är igenkänningsfaktorn väldigt hög just för att den är svensk.

Se denna serie ifall du tycker om svenska serier, kan tåla en del ”awkwardness” och vill ha något sött och kiva att se på.

Det var allt för den här gången, tipsa mig gärna om era favvoserier så jag också kan hitta nya serier 🙂

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s