Lihaton lokakuu

För oktober har jag bestämt mig för att pröva Lihaton lokakuu, dvs. köttfri oktober. Jag har redan under en längre tid inte ätit så jätte mycket kött, speciellt inte hemma. Detta har inte egentligen varit så medvetet utan mer för att jag tycker att grönsaker och bönor, linser etc. faktiskt är gott. Jag älskar olika röror, färska småtomater och en riktigt god shakshuka.

Då jag såg 1 oktober att flera hade antagit den köttfria utmaningen tänkte jag att jag verkligen också borde ge det en chans. Det finns inte en jätte stor orsak till varför jag denna månad väljer att vara utan kött denna månad men för att nämna en orsak så gör jag detta främst för att utmana mig själv och mitt tankesätt. Jag vill dessutom försöka minska mitt ekologiska fotavtryck. I och med att jag bor utomlands, jobbar en gång i månaden i Danmark och förstås vill komma hem till Finland med jämna mellanrum så flyger jag en hel del. Genom att istället då äta vegetariskt kan jag istället minska på utsläppen som jag orsakar.

Om man skulle ha frågat mig för 5 år sedan om jag skulle kunna avstå kött och vara med om denna utmaning skulle jag ha svarat ”ALDRIG”. Jag såg kött som en nödvändig råvara i min vardag och trodde på något sätt att jag inte skulle kunna bli tillräckligt mätt utan kött. Men idag finns det så mycket gott som man kan ersätta köttet med så nu tänkte jag istället ”varför inte?”.

Jag vill verkligen inte provocera någon nu eller tycka att alla borde göra detta, det här är verkligen bara för mig själv. Bart är inte med om detta (han protesterade ljudligt haha) och jag tycker att alla skall få göra på sitt eget sätt och jag tycker verkligen inte om då någon ”tråkar” sina åsikter på andra och tycker att alla borde tycka och göra som hen. Därför fortsätter jag nu tyst min köttfria månad 🙂 Puss och hej!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s