Den stora matdagen

Mat är ju bland det bästa som finns. Mat har alltid haft en viktig och stor betydelse i vår familj så det är kanske inte så lustigt att vi alla är stora foodies. Då Panda och Jacce var här på besök hade vi en riktigt matbetonad dag. Häng med och se vilka läckerheter man kan hitta i Amsterdam!Till lunch hade vi alla blivit otroligt hungriga, vi hade nämligen gått på en guidad tur i ösregn vilket ledde till att så fort vi fick chansen så sprang vi och åt lunch. Vi beställde in ALLT på menyn hahah. Club sandwhich, nachos, grilled cheese, hummus och truffel fries. Det som jag älskar med mina syskon, och speciellt Panda, är att de tycker om att dela på rätter så då får man smaka på en massa gott!

van Wonderen Stroopwafels – Kalverstraat 190, Amsterdam

Inte tog det länge före det var dags för nästa mat-pitstop. Vi ville egentligen gå och äta chokokexen som jag skrev om här, men de hade tagit slut så istället promenerade vi till van Wonderen Stroopwafels för att äta, jo, stroopwafels doppade i choko och med massa gott på. Jag måste säga att det nog egentligen var alldeles för sött för mig, men Panda och Jacce glufsade lyckligt i sig varsin (och mina rester hahaha). 

Foodhallen – Hannie Dankbaarpassage 47, Amsterdam

Egentligen blev stroopvåfflorna bara en liten ”appetizer” för vi hade stämt träff med Bart på Foodhallen som ligger i den gamla spårvagnshallen De Hallen. Foodhallen är, precis som det låter, en stor hall fylld av street food stalls där man kan köpa allt från spanska tapas till falafel till ostron osv. Så sätter man sig där det finns plats, köper en drink från G&T- eller ölbaren och så njuter man av maten. Jag älskar detta koncept, alla får köpa vad de har lust på och så får alla sitta tillsammans och njuta av maten. Vi beställde in en salig blandning av grejer. Hamburgare, dumplings, vietnamesiska vårrullar, sweet potato fries, tacos och sushi – mmmmm, jag blir bara hungrig av att tänka på det!Det bästa med Foodhallen är nästan att man alltid kan köpa mer om man fortfarande är hungrig. Eftersom alla stånd går enligt street food conceptet tar det aldrig mycket längre än 10 minuter att få sin mat, oftast får man den dessutom direkt. Sofia bokade just biljetter till Holland så jag tror att vi absolut måste ta oss en tur dit 🙂 Rekommenderar varmt åt alla som är i Amsterdam! MUMS

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s