5 bra serier på Netflix vol. 2

Jag har på sistone sett att så gott som varje dag går någon in på ett inlägg som jag skrev för ett år sedan där jag tipsade om bra serier på Netflix (ni hittar inlägget här förresten) så jag tänkte att det skulle kunna vara kul med en ny version där jag tipsar om andra serier på Netflix som jag har sett sedan jag skrev det förra inlägget.

Image result for black sailsVi börjar med min nya drog – Black Sails. Serien handlar om pirater och handelsmän i Karibien på 1700-talet och allt röveri som hotas av både den engelska och den spanska flottan. Frontfiguren Captain Flint är en girig men samtidigt fiffig man som vill det bästa främst för sig själv men också skydda piraterna från Englands och Spaniens grepp. Kolla på den här serien om du tycker om spänning, inte är rädd för blod och gillar att se på män med snygga överkroppar : )))Jag är lite svag för serier med historia, jag tror det var därför jag också drogs till Mad Men. Serien hade ju gått för länge sedan redan då jag började kolla på den, men blev ganska genast hooked. Serien handlar främst om reklambyrån Sterling-Cooper och deras rising star Donald Draper New York. Vi får följa med huvudpersonernas familjeliv, New York och kontorslivet på 60-talet. Du kommer säkert gilla denna serie om du gillar 60-tals modet, att följa med personers liv och utveckling över några säsonger och inte blir allt för arg på de stereotypiska könsrollerna.

Så måste vi ju också ha med en nordisk serie för att denna lista skall vara komplett. Johan Falk är en riktig pang serie för den som gillar nordiska kriminalserier. Serien handlar om specialstyrkan GSI vid den svenska polisen i Göteborg och främst skall de fånga bovar som håller på med organiserad brottslighet, såsom t.ex. vapen och droger. Varje avsnitt är 1,5 timme långt och hänger egentligen inte så mycket ihop med varandra så man behöver nödvändigtvis inte se varje avsnitt eller i rätt ordning. Riktigt bra serie, jag blir varje gång riktigt hooked och man hinner bli rädd ganska många gånger under seriens gång. Ett plus i kanten är ju dessutom snyggingen Joel Kinnaman som är med!

Du som gillar psykologi och thrillers – kolla här! Mindhunter handlar om FBI agenten Holden Ford som tillsammans med FBI’s beteendevetenskapliga enhets chef Bill Tench börjar intervjua seriemördare för att försöka komma fram till om det finns några gemensamma bakomliggande orsaker till att de blev seriemördare. Om du inte är rädd för ”mörka” serier och tycker psykologi är intressant kan detta verkligen vara en serie för dig. Sist men inte minst, en lite roligare serie än de nämnda haha. Detta var en serie som jag länge velat se men aldrig fått tummen ur r*ven för att börja kolla på. Detta är då Master of None, en komediserie som handlar om Dev och hans liv som 25+:are i New York. Varje avsnitt behandlar ett speciellt tema som t.ex. åldrande, relationen till ens föräldrar, sexualitet osv. på ett riktigt bra sätt och man får sig några riktigt goa skratt genom serien. Dessutom får man följa med Dev lära sig italienska (ALLOOORA) och hans dejtingliv – kul! Se på denna serie om du vill se på en enkel serie med ändå lite djup och igenkänningsfaktor.

Hoppas ni hittar någon ny serie att kolla på med de här tipsen. Annars tipsar jag fortfarande varmt Grace&Frankie och The Crown‘s nya säsonger, sjukt bra!

Annonser

En reaktion på ”5 bra serier på Netflix vol. 2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s