Vegemiddagar

Om någon skulle ha sagt åt mig för 3 år sedan att jag skulle äta mer vegemat ochs skippa köttet oftare än jag äter vege skulle jag ha skrattat personen i ansiktet och sagt ”Inte jag, jag älskar kött”. Men igår insåg jag att jag hade ätit vegetariskt de senaste 5 kvällarna och det kändes ingenstans, det var mera istället bara super gott!

Jag älskar att kocka något extra gott på söndagar, då har jag en massa tid för att låta en gryta stå och puttra eller ha något länge i ugnen. Dessutom har vi oftast en massa tid för att äta länge och njuta av maten. Förra söndagen lagade jag shakshuka som blev otroligt god och inkommande söndag tänker jag laga en pumpasoppa. Annars brukar vår söndagsfavvo vara min supergoda linsgryta på röda linser, kokosmjölk och en maaassa spiskummin. Och tänk, alla dessa favvon är vegetariska, så bra! Det bästa med detta är att Bart också älskar dessa rätter så jag har dessutom fått honom medlurad att äta mer vegetariskt 🙂

Det har nog blivit otroligt enkelt att äta gott vegetariskt, snart vill jag pröva att laga spenatplättar med basilikapesto och svamp, batat- och bönwraps, batatgnocchi och en halloumigryta. MMMM, nu blir jag hungrig igen haha! Vad är ert favvo vegerecept?

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s