Finland 100

IMG_9498VinterFinlandIMG_1043VårFinland

Voi Finland, det finns nog så otroligt mycket som jag älskar med dig, mitt kära hemland. I Finland finns det härlig natur och hav vart man än vänder sig. Städerna är rena, det finns mat på borden, det är gratis att gå på dagis, i skola och studera på universitetet och då man blir sjuk är det bara att vända sig till sin hälsovårdscentral.

I Finland finns min familj, mina vänner och största delen av alla minnen som jag har. I Finland finns mitt barndomshem, skolorna jag har gått i, musikinstitutet som jag sjöng och spelade vid i 13 år, barerna vi brukade gå till när vi blev tillräckligt gamla, lande, Norrmark och alla andra platser som har format mig att bli den som jag är idag.

Och så finns ju också allt detta goda i Finland: rågbröd, goda grötflingor, bulla, Fazers choko, Oltermanni, surskorppor, rågchips – mmmm!

IMG_3100SommarFinlandIMG_8485

HöstFinland

Det är dagar som idag, Finlands självständighetsdag som jag känner mig extra mycket som en finländare, speciellt nu då jag bor utomlands. Då förstärks min finska identitet ännu mer eftersom det väcker tankar kring varifrån jag och min familj kommer och då känner jag mig extra stolt över vårt fina lilla land och skulle inte vilja vara någon annanstans än hemma i Finland.

Jag hoppas att ni alla får ett fantastiskt 100-års fireri, kalasa stort och tänk en extra tanke på hur fint vårt land är. SKÅL!

 

Annonser

En reaktion på ”Finland 100

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s