Bread tasting

Processed with VSCO with f2 presetIdag var Bart och jag bjudna hem till Barts familjebekanta för att äta hembakat rågbröd. Redan under hösten berättade jag om finskt rågbröd åt en av Barts familjebekanta (han som bakade brödet) och han blev alldeles i extas. Han bad mig skicka ett rågbrödsrecept och sedan dess har han jobbat fram sin egen version.I den här ugnen gräddades bröden. Vi blev bjudna på tre olika sorters bröd; rågbrödet, ett mer kompakt bröd och så brödet som ni ser på bilden ovan som bl.a. var gjort på öl. Alltså så otroligt gott med hembakat och riktigt vällagat bröd. Synd att varken har tålamod eller skillsen för att göra det själv :)))Och här har ni mästerbagaren Joost och rågbröden. Han har tagit kopia av Ruispala-brödet och bakat sitt eget bröd enligt Ruispalas utseende, smak och form. Så satt vi länge och åt av alla de olika bröden med en massa otroligt goda ostar och skinkor. Till efterrätt blev det melon i solen, så skönt!Och till slut en liten clownbild från bilen 🙂 Eftersom vi åt så sen lunch tror jag att vi skippar middagen och max lagar en smoothie till kvällsmål. Kanske jag dock hoppar över rakt till glassen istället hehe.

Hoppas alla studenter har en fantastisk dag idag och att alla andra har en riktigt bra lördag! Tjolahej!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s