Den bästa restaurangen man kan hitta i en pist – Chalet Etoile

IMG_0791Denna restaurang kräver ett helt eget inlägg för att den bara är så fantastisk. Jag talar ju självklart om Chalet Etoile som ligger lite ovanför Plan Maison i Cervinia. Restaurangen dras av svenskan Ulla med familj och de tar så väl hand om en! De har både en cafésida och en restaurangsida, cafésidan är mer laidback där man köar för att få sin mat och på restaurangsidan är det bordsservering.IMG_0794Om vädret tillåter får man sitta ute på deras stora uteterass. Under vår första dag skulle vi ha haft möjlighet att sitta ute, men det började snöa när vi kom så vi valde att sitta inne ändå. Men då det är soligt ute och varmt väder är det så härligt att sitta ute, solen skiner nämligen på terassen hela dagen!IMG_0982Då man vill ha bord på restaurangsidan (kan vara bra att boka i förväg) kan det ta en stund före man får sitt bord. Då kan man beställa ett glas prosecco i baren och sitta ute på terassen och njuta utan att behöva trängas inne bland alla människor som väntar på sina bord.
IMG_0823Så kan vi äntligen börja snacka om maten. Vår familj älskar Ullas caprese, dvs. mozzarella med tomat, och carpaccio, dvs. tunt torkat kött med ruccola och parmesan, så vi valde att starta veckan med de rätterna. Och om de inte var lika goda som förut, mums mums MUMS!
img_0805Till varmrätt har de allt från olika pastarätter till olika kött- och fiskrätter till olika soppor. På bilden (från vänster) ser ni pasta med gorgonzola, päron och valnötter, så har vi en spaghetti i tomatsås, tuna tataki och högst upp har ni världens godaste svamprisotto. Jag äter den varje år och det finns verkligen inte en enda risotto som är lika god som den. Inte ens Mammas risotto är lika god, förlåt Mamma…IMG_0796Pappa valde tuna tatakin under den första lunchen. Kolla bara hur otroligt nätt portion det är, och kom då ihåg att detta är en restaurang mitt i backen och inte någon restaurang i byn!! Man kan till och med äta en pasta med en halv hummer?! Helt galet hahah! IMG_0976”A balanced diet is a glass of wine in both hands”-metoden körde vi på under några luncher, riktigt prima haha!IMG_0801Så avslutas lunchen allt som oftast med restaurangens egna bärgrappa, dvs, en digestiv som skall hjälpa magen att fungera efter en stor måltid. Varje år smakar den lite bättre, men det är nog fortfarande inte riktigt för mig haha!

Otrolig mat once again, åk hit bara ni har möjlighet!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s