Jag skall börja jobba!

bestsellerSom jag skrev redan för en tid sedan har jag som sagt fått praktikplats! Jag skall börja jobba på Bestseller, ett danskt familjeägt företag med över 20 fashion brands som säljs runt om i hela världen. Dessa brands är bl.a. Selected, Jack & Jones, Pieces, Object, Vero Moda och Vila. I Amsterdam har Bestseller sitt e-commerce kontor, dvs. de som tar hand om Bestsellers webshop (ni hittar den HÄR) och jag kommer att jobba på deras HR avdelning och hjälpa till med olika HR-uppgifter, rekrytering och employer branding.

Min ansökningsprocess var väldigt lång. Jag hittade deras arbetsannons på Linkedin i slutet på November och i slutet på januari fick jag veta att jag hade blivit antagen. Under den tiden hade jag en telefonintervju, jag gjorde en task och ability assessment (utvärdering), så träffade jag rekryteringsspecialisten och till sist träffade jag ännu HR-ansvariga. Jag har aldrig tidigare gått igenom en så utförlig process och jag är SÅÅ glad att jag till slut blev vald! Ända sedan jag hittade deras annons på Linkedin visste jag att det var något sådant jag ville jobba med så jag kastade mig själv fullt ut och gav allt för att få jobbet. Till slut kändes det så otroligt bra att bli vald, då fick jag igen bekräftelsen att det inte var värt att ge upp utan verkligen sträva efter det man vill ha! Det har gått vägen för mig nu två gånger (att komma in till Leiden och nu detta), så jag tänker aldrig ge upp för tidigt efter det här!

Jag ser så fram emot att jobba med ett företag som jag kan relatera till. Det skulle vara lite annat att jobba med ett teknik- eller industribolag som jag inte kan något om, utan istället får jag jobba med ett modeföretag. Inte för att jag egentligen kan så mycket om mode heller, men det intresserar i varje fall mycket mer än industri och teknik. Dessutom är bolaget ursprungligen danskt, vilket alltid är ett plus i kanten. Ända sedan jag flyttade hit har jag sagt att jag vill jobba med ett bolag som har anknytning till Norden då de har liknande värderingar som jag, plus att jag eventuellt får använda mig av de nordiska språken.

Här sitter jag nu och läser min arbetsbeskrivning, mitt kontrakt och skriver ett praktikförslag för skolan. Måndagen den 20.3 börjar jag jobba och så skall jag jobba ända fram till 18.8, dvs. dagen innan vi åker till Grekland. Till en början kommer jag att jobba fyra dagar i veckan och ha en dag ledig för att jag också skall ha möjlighet att hinna jobba på gradun och min sista kurs som börjar i april, så får vi se om jag sedan börjar jobba på heltid. Så kommer jag som sagt att jobba hela sommaren, men det är ganska skönt att veta att sommaren nu är inplanerad och jag kommer troligtvis att kunna ta en vecka ledigt i något skede och kunna åka till Finland för att uppleva lite finsk sommar också 🙂

Oj, det här inlägget blev en aning längre än jag hade förväntat mig, men tydligen fanns det mycket som jag ville berätta! 🙂 Jag har som sagt redan vetat om jobbet i över en månad, men jag ville inte skriva ut något innan jag hade fått mitt kontrakt. Nu skall jag njuta av mina lediga dagar och tagga innan det igen blir dags för busygare månader. Tjatja!

Annonser

En reaktion på ”Jag skall börja jobba!

  1. Pingback: Emmi goes Dutch

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s