Livet i Leiden börjar

På torsdagen öööösregnade det HELA dagen. Perfekt Ikea-väder! Mamma, Bart och jag hoppade i bilen och körde till Delft för att tömma Ikea på allt från badrumsroskis till mattor till skrivbord. Bart gav upp halvvägs för att han blev så hungrig, sprang ut och åt fyra hotdogs och kom sen tillbaka hahah! På bilden nedanför gick han också på sina sista krafter 😀 Tre fulla vagnar senare (Bart körde efter två till dagen efter) fyllde vi bilen och åkte hem för att starta ikeafabriken. Vi basically skruvade, hamrade och byggde i ett dygn 😀IMG_2872IMG_2903IMG_2906IMG_2873Efter första dagens byggande öppnade vi lägenhetens första skumppa och åt chinese takeout på en halvfärdig byrå och mamma och jag satt på en ikealåda. Chinese food har dock aldrig smakat lika gott som det gjorde i den stunden eller dagen efter då vi åt resterna som hade blivit över.

På fredag eftermiddag flög pappa in för 18h i Leiden. Det var äntligen dags för mamma och pappa att träffa Barts föräldrar.Vi började med snacks och drinks i kämppän för att sen åka på middag till Terroir, en steakhouse restaurang. Vi tog in alla möjliga olika köttsorter och sparris (obviously), rödbetor, franskisar och annat gota som sides och hade en jätte kiva kväll. Om nån kommer och hälsar på mig i något skede och tycker om kött så kan vi gärna gå till den här restaurangen hahaha! 🙂IMG_2886IMG_2887IMG_2910På lördag morgon körde vi efter mamma och pappa för att åka in till Leiden centrum och gå på marknaden som hålls i Leiden varje lördag. Alltså marknader utomlands, de är fan så bra! Härliga stånd med enorma mängder färska grönsaker och frukter, ostar, nötter och sides och förstås blommor. Mamma blev galen då hon såg alla vackra (och billiga) blommor. Jag tänker insistera att vi nästa lördag skall gå dit igen så jag kan köpa nya blommor och färska grönsaker 🙂 Så kunde vi ju inte låta bli att äta en färsk stroopwafel. Vi köpte den på marknaden och gick sen omkring med dem i handen, det kändes så holländskt hihi. Gud det var så gott, men så maffigt… Ingen av oss orkade äta mer än hälften hahahah 😀 Efter att vi hade vandrat runt kanalerna körde vi tillbaka till mammas och pappas b&b för att vinka av dem så de sen kunde hoppa i bilen och köra upp mot Stockholm igen.

Så nu blev jag officiellt ”lämnad” här i Holland. Än så länge känns det som jag bara är på loma här, men så småningom börjar nog vardagen krypa in. Idag skall vi se om vi skulle hitta en cykel åt mig (man kan knappt leva här utan en cykel) och så skall vi explorea i området runt kämppän. Så borde jag ju packa upp i något skede… Kan det bli mer vardagligt än så? Vi hörs, doeidoei! 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s