Roadtrip Esbo-Leiden

IMG_2798IMG_2806

Hej gänget! Nu  har jag äntligen tid på nästan en vecka att skriva ihop något om den gångna veckan. På måndag packade vi bilen med x-antal kassar, lådor och baggar, jag sade hejdå åt Panda, Jacce och Ronttu och på kvällen hoppade vi med mamma i bilen för att köra mot Åbo för att ta Viking Grace över till Stockholm. Vi drack Hugo, åt en god pizzamiddag och gick en snabbis via taxfreen för att köpa lite necessities och tuliaisia. Efter det dunsade vi i säng och somnade framför OS-gymnastik.

IMG_2819IMG_2812IMG_2820IMG_2816IMG_2842IMG_2835IMG_29266.30 lokal tid körde vi ut i Stockholm för att styra nosen mot södra Sverige. Vi bunkrade upp med äckligt torra semlor och Vitamin Wells från 7-eleven och så började vår roadtrip påriktigt. Efter några timmar stannade vi i Gränna, polkagrisarnas stad. Gud så härlig liten by! Trähus i olika granna färger med fina trädgårdar och en liten gågata fylld med karkkibutiker och små caféer. Vi promenerade in i så gott som alla polkagrisbutiker, petade på alla nätta paket och så fick vi dessutom se en sockerbagare laga ett set polkagrisar. Det var SÅ coolt! Så måste vi ju ta en fika också på äkta svenskt vis. Vi gick till ett café som Naomi du skulle ha älskat och som hade världens godaste kanelbulla! Efter Gränna körde vi ner till Helsingborg för lunch. Vi yrade omkring en stund före vi hittade ett amazing sushiställe med galet god sushi. Det satt perfekt efter en lång förmiddag i bil. För att sen komma över till Danmark körde vi över den kända Öresundsbron vilket också var SÅ coolt! Jag kände mig som Saga Norén, länskrim Malmö hahaha!

Trippen genom Tyskland tänker jag inte nämna desto mer förutom att det var hemskt. Så hemskt att vi till och med settle för McDonalds som lunch.

IMG_2851IMG_2858IMG_2860IMG_2863

Efter 9,5 timmar och över 1600km senare kom vi äntligen fram till Leiden. Där tog Bart och hans mamma emot oss i lägenheten och det var så härligt att stiga in och känna ”Det här blir bra”. Så åkte vi ner till Scheveningen, beachområdet i Haag, för musslor och fisk. NAM!

Så, det var igen ett ”litet” inlägg hahaha, jag har svårt att skriva kort. I nästa inlägg kommer jag att skriva om dagarna då mamsen och senare också papsen var här. Nu skall jag bli mer social och återgå till Netflix, nati! 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s